Aanleg pier en strand Bremerbaai Biddinghuizen | Knipscheer Infrastructuur B.V. Aanleg pier en strand Bremerbaai Biddinghuizen – Knipscheer Infrastructuur B.V.

Aanleg pier en strand Bremerbaai Biddinghuizen

Afgelopen jaar is een mooi waterbouwkundig project in de Gemeente Dronten gerealiseerd: de strandlocatie Bremerbaai. Een bijzonder project dat geheel in de beschermingszone van het waterwinningsgebied ligt. Alle items in dit plan van pier, plein tot toiletgebouw zijn bedacht en geconstrueerd vanaf de bodem. Door dit herinrichtingsplan wordt de bestaande strandlocatie van de Bremerbergse Hoek te Biddinghuizen nieuw leven ingeblazen. Gelet op de werkzaamheden aan de primaire waterkering en de aanwezigheid van de rivierdonderpad rondom het stortsteen waren extra bepalingen van kracht (stormseizoen, flora en fauna e.d.) Door een adequate samenwerking tussen diverse deskundige partijen zijn alle uitdagingen overwonnen. De werkwijze en planning vergden ook tijdens de werkvoorbereiding al extra veel aandacht, uiteindelijk zijn alle werkzaamheden tijdig gerealiseerd. In de Bremerbaai is een speeleiland gerealiseerd en een afgebakend zwemwater. Voor het 150 meter lange bestaande strand zijn geotubes in het water gerealiseerd als scheiding tussen het diepe en ondiepe gedeelte. De geotubes zijn een soort worst van kunststof met zand erin welke vervolgens zijn beschermd door een laag stortsteen. Op het strand is een toiletgebouw geplaatst inclusief buitendouche, en enkele kleine steigers. Daarnaast is er een grote houten pier van 140 meter gebouwd. Aan het uiteinde van die pier is een stalen tribune – gericht naar het water – gebouwd als een soort uitkijktoren. Ook is er een aanlegvoorziening gemaakt zodat de pont naar Nunspeet vanaf de Bremerbaai kan gaan vertrekken. De strandlocatie is goed bereikbaar per auto door de realisatie van een speciale toegangsweg richting de dijk. Bovenop de dijk is een grote parkeerplaats gerealiseerd die plaats kan bieden aan circa 150 voertuigen.

————————————————————————————

Project Bremerbaai

Projectomschrijving: Aanleg pier en strand Bremerbaai
Opdrachtgever : Gemeente Dronten
Inschrijfsom : € 1.550.000,- excl. btw
Periode van uitvoering : februari – november 2015
Contractvorm : RAW

Bijzonderheden : De totstandkoming van dit recreatiegebied is een samenwerking tussen de coöperatie Gastvrije Randmeren en de gemeente Dronten en is gesubsidieerd door de provincie Flevoland en de Europese Unie. Werkzaamheden aan de primaire waterkering en aanwezigheid van de rivierdonderpad vergden extra aandacht.

12073-maris-bremerbaai-biddinghuizen-ontwerp-vo 20151102_141823-lr 20150522_080224-lr 20151102_142854-lr 20151106_132146 20151112_160523-lr