Over Ons | Knipscheer Infrastructuur B.V. Over Ons – Knipscheer Infrastructuur B.V.

Over Knipscheer Infrastructuur

Knipscheer Infrastructuur is in 1980 opgericht in Dronten door Jan en Joke Knipscheer. Na enkele jaren heeft het bedrijf zich ook gevestigd in Almere, waar nu ook het hoofdkantoor gevestigd is. Na de overname van Zwolse AannemingsMaatschappij (ZAM) beschikte het bedrijf ook direct over een vestiging in Lelystad. Vervolgens is er ook een vestiging in Zeewolde geopend. Knipscheer is dus van oorsprong een 'echt' Flevolands bedrijf. Uiteindelijk is ook een vestiging in Emmeloord geopend, op deze wijze kunnen ook vanuit de bestaande vestigingen de omliggende provincies snel bereikt worden voor het uitvoeren van werkzaamheden.
Sinds medio 2018 heeft het bedrijf ook nevenvestigingen in Wezep en Heerenveen.

Knipscheer Infrastructuur BV is een middelgroot bedrijf op het gebied van grond-, weg- en (water)bouwkundige werken en civiele betonbouw met een jaaromzet van ruim twintig miljoen euro. Met circa 80 medewerkers voert Knipscheer in Flevoland en de omliggende Provincies civiel technische werken uit. Naast de aanleg van rioleringen, straatwerk, asfaltconstructies en uitvoering van grondwerk en onderhoudswerk is het bedrijf gespecialiseerd in het aanleggen van gefigureerde en vloeistofdichte betonvloeren, realisatie van civiele betonconstructies en specifiek infrastructureel schoonmaakwerk (Knipscheer Infra-Clean).  Ook wordt er in opdracht van ProRail rondom het spoor gewerkt in het gehele land (o.a. aanleg stations en geluidsschermen). Samen met dochterbedrijven Knipscheer Rail-Infra en Knipscheer Infra-Clean zijn er circa 120 medewerkers in dienst. Met de specialismen werken wij landelijk!

Naast de daadwerkelijke uitvoering van projecten zijn wij ook steeds vaker betrokken bij de voorbereiding van projecten. Het maken voor ontwerpen en berekeningen ten behoeven van civieltechnisch werk behoort inmiddels al jaren tot ons werk pakket. De uitvoering van UVA-GC / Design&Construct projecten behoort inmiddels tot onze reguliere werk pakket. Dit kan de bouw van een geluidsscherm zijn, de realisatie een brug of een andere betonconstructie, of de realisatie van rioleringen, grondwerken en terreininrichtingen. Wij hebben een ruim maar gespecialiseerd werkpakket en willen de klant zoveel mogelijk ontzorgen.

 

Omzet

De netto-omzet bedroeg over de afgelopen jaren (Knipscheer Infrastructuur - niet geconsolideerd) :

2008: € 16,7 miljoen
2009: € 16,2 miljoen
2010: € 15,9 miljoen
2011: € 18,3 miljoen
2012: € 20,6 miljoen
2013: € 19,3 miljoen 
2014: € 19,8 miljoen 
2015: € 19,5 miljoen 
2016: € 16,0 miljoen 
2017: € 24,0 miljoen (voorlopig)

 

Certificaten

•ISO9001
•VCA** + BTR
•BRL2362
•BRL7000
•CO2-bewust certificaat, niveau 5
•ISO14001 (Infra-Clean)

Indien u vragen heeft over een van bovenstaande certificaten kunt u contact opnemen via onze contactpagina.

Deelnemingen

  • Knipscheer Infra-Clean te Almere
  • Knipscheer Rail-Infra te Emmeloord

 

Bijzonderheden

Het bedrijf is vanaf november 2015 t/m november 2016 op basis van ESF subsidie DUURZAME INZETBAARHEID bezig om via het thema "Haal gezond je pensioen" de bewustwording bij medewerkers inzake gezondheid en life-style te vergroten. Vervolg stappen vanaf 2017.